Wordpress büyük bir ilerleme ile kendini kanıtlamış en geniş CMS sistemlerinden biri haline gelmiş ve bir çok alanda sorunsuz şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Sadece blog değil, eticaret başta olma üzere bir çok kurumsal, online eğitim, çevrimiçi işlemler sunan web siteleri dahil Wordpress sistemini pratik şekilde kullanmaktadır.
Ancak, sık güncelleme, eklentilerin çakışma durumu ve Sunucu tarafından eksik yapılan optimizasyonlar bir çok sorunu beraberinde getirmektedir. Bunun için bir kaç pratik işlemleri kısa başlıklar halinde sizlere anlatacak ve SEO tarafında yapılacakları kısaca 3 maddede yer vereceğiz.
1. Mümkün Olduğunca Sade Tema ve Minimum Eklenti Kullanın
Dikkat ettiyseniz, Themeforest sitesinin Wordpress tema satışı yapılan kategorisinde en çok satış yapmış temalar sade ve hafif kodlanmış temalardır. İlk başta biz bile bu tema nasıl bu kadar çok satılıyor diye sorgulamış ve temayı incelediğimizde temanın çok esnek, hızlı ve hafif bir kod yapısına sahip olduğunu gördük. Bunun en büyük sebebi ise, sunucu kaynaklarını az tüketmesi ve sitenin daha hızlı açılmasını sağlamaktadır.
Aynı şekilde, mümkün olduğunca Az eklenti kullanmaya gayret gösterin. Her işlem için üretilmiş eklentiler yerine sadece kod ekleyerek işlemlerinizi çözmeye çalışın. Ne kadar çok eklenti o kadar çok kaynak ve sitenin yavaşlamasına sebeptir.
2. Ana Sayfayı Sadeleştirin ve Footer tarafına en az 250 en fazla 800 kelimelik bir makale ekleyin.
Bu makale içerisinde en çok sorulan sorular, sitenizi anlatan temel içerik olmalı. Sade bir dil ile yazılmalı ve okuyucuyu asla sıkmamalıdır. Ana Sayfa mümkün olduğunca sade, ancak ziyaretçiye sitenin amacını net şekilde anlatacak bir tokluğa sahip olması gerekmektedir. Unutmayın makale yazarken, kelime sayısına takılıp şişirmek, uzun vadede çok doğru bir yaklaşım değildir.
Ana Sayfa ve ana iç sayfalarda (Hizmetler sayfası, ürünler kategori sayfası vb.) yer verilen görseller KB bazlı olmalıdır. Mutlaka site sayfalarınızda (her sayfada olmasa da önem gördüğünüz sayfalarda) video kullanın ve bu videoları Youtube üzerinden çekin.
3. Sunucu Optimizasyonu ve Güncellemeler
Wordpress Scripti ve Eklentileri Sık sık Güncellenmektedir. Bu noktada mutlak suretle güncellemeleri takip edin ve güncelleyin. Güncellemek zaten artık oldukça basittir. Wordpress sitenizi barındırdığınız Hosting ve Sunucularında mutlaka Wordpress yapısına göre optimize edilmiş olmalıdır. Apache yerine Litespeed kullanan ve sadece Wordpress yapısına göre optimize edilmiş sunucu hizmeti sağlayan firmalar vardır.
3 Adımda anlatmaya çalıştığımız bu maddeler ana başlıklar olup, konu ile ilgili merak ettiğiniz her türlü, soru ve değerlendirmelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
3 Maddede SEO Optimizasyonu ile Wordpress Sitenizi Uçurun
Konu Sahibi / Yazar
YusufSEO
Kategori / Forum
Wordpress Seo Optimizasyon
Yorumlar / Cevaplar
0
Okunma / Görüntüleme
413
3 Maddede SEO Optimizasyonu ile Wordpress Sitenizi Uçurun
Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi