Alternatif Tıp
Alternatif tıp ya da tamamlayıcı tıp, en temelde bitkilerden elde edilen karışımlarla hastayı tedavi etme formülüne dayanır. Fakat sadece bu demek değildir. Ayrıyeten fitoterapi, mezoterapi, sülük tedavisi, ozon uygulaması ve akupunktur üzere uygulamaları da içeren, çağdaş tıbbı destekleyici ve tamamlayıcı yollardır.
Alternatif tıp, her ne kadar alternatif kavramı kullanılarak tanımlansa da çağdaş tıp tekniklerine bir alternatif olamaz ve de olmamalıdır. Öte yandan çağdaş tıp uygulamalarının tamamlayıcısı olarak faydalanılabilir. Münasebetiyle alternatif tıp usulü, tıpkı vakitte tamamlayıcı tıp prosedürü olarak da isimlendirilir.
Alternatif tıp sistemleri bütüncül bir anlayışa sahiptir. Bu nedenle klâsik, çağdaş, konvansiyonel tıp prosedürleri ile birlikte çalışır. Örneğin, migren tedavilerinde kullanılan uygulamalara ek olarak tamamlayıcı bir formül olan akupunktur tedavisinden de faydalanılabilir.
Sağlıklı Yaşam
Unutma ki bedeninin neredeyse yüzde altmış’ı sudan oluşuyor. Sağlıklı organlara sahip olabilmen için bir ortaya gelen hücrelerinin içinde su var. Oksijeni organlara taşıyan ve bedenindeki ziyanlı hususları böbreklere taşıyıp, bedeninden dışarı atmanı sağlayan kanın içeriği büyük oranda su. Bunun üzere sana onlarca daha örnek verebilirim. Bu nedenle su değerli bir parçan, onu hayatından eksik etmemelisin. Gün içinde 2-2.5 litre su içmek faydalıdır. Kâfi suyu içip içmediğin konusunda en yeterli gösterge de idrarının rengidir. Sağlıklı bir bireyde idrar rengi berrak yahut açık sarı olmalıdır. Yoğunlaşmaya başladı ise son saatlerde az su içtiğini düşünmelisin. Sabah birinci idrarının renginin koyu olmasının da nedeni gece boyunca su içememiş olmandır. Su konusunda ufak bir ayrıntıyı da hatırlatmadan geçmek istemiyorum: Yeme biçimini değiştirmeden yalnızca içeceklerini su ile değiştirirsen bir yılda 4-5 kilo vermen mümkün.
Anne Çocuk İlişkisi ve Çocuk Sağlığı